CSR

100 de aterizări pe singurul heliport la standarde internaționale din Capitală, o investiției de 1 milion de euro

100 de aterizări pe singurul heliport la standarde internaționale din Capitală, o investiției de 1 milion de euro

Cea de-a 100-a aterizare pe heliportul SUUB are loc la 8 luni de la inaugurarea investiției de un milion de euro, costurile fiind suportate în totalitate de MaxBet. Bilanțul transporturilor medicale de urgență arată că cele două culoare de zbor au fost folosite atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, indiferent de condițiile meteo. În premieră pentru sistemul medical, 20 la sută dintre zboruri au avut loc noaptea – heliportul SUUB având instalație electrică de balizaj, cu marcaje luminoase, cu echipamente de salvare, protecție și de stingere a incendiilor.

Cei 100 de pacieți aduși cu elicopterele SMURD provin din toate colțurile țării, cele mai multe cazuri fiind preluate din Craiova, Alexandria, Galați, Brăila, Bacău, Constanța și Tulcea.

Cei mai mulți pacienți au fost aduși cu diagnostice precum infarct miocardic acut ori accident vascular cerebral, Spitalul Universitar de Urgență București fiind recunoscut pentru performanțele sale medicale în cardiologie și având una din primele unități din România de accident vascular cerebral și de urgențe neurovasculare. Investiția realizată de MaxBet oferă o șansă în plus pacienților aflați în stare gravă și foarte gravă, care au nevoie de îngrijire medicală înalt specializată într-un spital universitar de urgență prin scurtarea timpului în care ajung la camera de gardă. Pentru mulți dintre acești pacienți, fiecare minut e vital. Pentru noi, medicii, faptul că bolnavul este adus mai repede la spital înseamnă că putem interveni într-un timp optim și deci înseamnă o șansă în plus la viață. Echipele medicale de la SUUB înalt specializate pun viață pacientului mai presus de orice.

Cel mai tânăr pacient care a beneficiat de heliportul SUUB a fost un nou-născut prematur transferat de la Alexandria. Medicii au considerat că micuțul are nevoie de îngrijri cu ajutorul unor aparate care sunt disponibile doar în maternitățile din Capitală. Astfel, la doar câteva ore de la naștere, nou-născutul a fost preluat de elicopterul SMURD din Alexandria, adus la Spitalul Universitar, iar de aici transferat pe cale rutieră la Maternitatea Bucur.

Cea mai aglomerată zi de aterizări și decolări pe heliportul Spitalului Universitar s-a dovedit a fi ziua de 30 Decembrie. Nu mai puțin de 6 elicoptere au adus cazuri medicale din toată țara. Printre pacienții a căror viață a fost salvată prin transferul rapid au fost și doi bărbați care suferiseră infarcturi miocardice acute.

Heliportul Spitalului Universitar de Urgență București a devenit funcțional pe 3 Decembrie 2019. Lucrările de construcție la cel mai modern heliport medical în terasă din România au început în luna aprilie a anului trecut, proiectantul construcției fiind ABC Development Aviation.

ABONEAZĂ-te la newsletter