CSR

Ajutăm la ocrotirea pacienților cu boli incurabile și contribuim la eforturile HOSPICE Casa Speranței

Ajutăm la ocrotirea pacienților cu boli incurabile și contribuim la eforturile HOSPICE Casa Speranței

Compania Game World și HOSPICE Casa Speranței au o viziune comună: toți pacienții cu boli incurabile trebuie să beneficieze de servicii adecvate de îngrijire paliativă, la momentul potrivit, pentru a trăi cu demnitate fiecare clipă, alături de cei dragi. Din 1992, HOSPICE își urmează misiunea de îngrijire cu profesionalism și dăruire pentru copiii și adulții care trăiesc cu o boală incurabilă, oferind servicii specializate pentru ei și familiile lor. Tot din 1992, organizația dezvoltă serviciile de îngrijire paliativă la nivel naţional și internațional prin informare, educație, consultanță și îmbunătățirea legislației.

HOSPICE este la ora actuală cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate pentru pacienții cu boli incurabile. Organizația are două centre cu servicii integrate, în Brașov și București, și echipe mobile în Făgăraș și Zărnești, pentru îngrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 28 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru aproape 35.000 de copii și adulți cu boli incurabile.

Sprijinul oferit de Game World România ajută HOSPICE să își continue misiunea deloc ușoară. Mai ales că în România există puțin resurse disponibile pentru astfel de organizații non guvernamentale, deși îngrijirea paliativă vizează îmbunătățirea calității vieții pacienților și familiilor acestora atunci când se confruntă cu problemele unei boli incurabile, prin îngrijire medicală pentru pacient, sprijin social și consiliere psiho-emoțională și spirituală pentru pacient și aparținători.

Serviciile HOSPICE Casa Speranței sunt adresate adulților cu diagnostice oncologice și copiilor cu boli grave, progresive – de la malformații congenitale la distrofii neuro-musculare și chiar insuficiențe de organ. Sprijinul organizației se adresează deopotrivă familiilor pacienților luați în evidență și este adaptat fiecărei situații.

Dar mai presus de toate definițiile tehnice, pentru bolnavii incurabili îngrijirea paliativă înseamnă creșterea calității vieții. Cu toate că boala nu mai răspunde la tratament, starea bolnavului poate să fie ameliorată prin controlul simptomelor supărătoare, alinarea durerii, consiliere psihologica – de care pot beneficia și membrii familiei, servicii de asistență socială și consiliere spirituală.

În paralel, HOSPICE a dezvoltat și un program care urmărește reducerea riscului de abandon școlar cu care se confruntă copiii pacienților, dar și cei din familii ai căror membri suferă de boli incurabile sau care au decedat din cauza unor asemenea afecțiuni. Acești copii sunt marcați de traume profunde ce le afectează activitatea educațională și generează dificultăți care se pot agrava afectându-le iremediabil viitorul și calitatea vietii. Proiectul urmărește crearea unui model integrat de intervenție asupra copiilor cu dificultăți de învățare, de formare a aparținătorilor acestora, de implicare a profesorilor și școlilor din care provin copiii.

ABONEAZĂ-te la newsletter