CSR

Am renovat prima clinică de Transplant Celule Stem din România

Am renovat prima clinică de Transplant Celule Stem din România

În urma investiției MaxBet, peste 1000 de copii vor beneficia anual de cele mai bune mai bune condiții pentru îngrijirile medicale și tratamente în clinica din Timișoara. Proiectul în valoare de 2 milioane de euro a fost coordonat de Asociația Dăruiește Viață, iar renovarea în totalitate a Clinicii de Transplant Celule Stem din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Louis Țurcanu Timișoara se înscrie în proiectele majore de infrastructură onco-pediatrică derulate de societatea civilă.

1.600 de metri pătrați, 23 de saloane cu băi proprii, 6 camere sterile, 8 paturi de pretransplant și patru laboratoare ultramoderne de citogenetică, FISH, biologie moleculară și flowcitometrie. E descrierea tehnică a clinicii din Timișoara unde zi de zi se scrie istorie. Unitatea medicală din Timișoara este un reper pentru hemato-oncologia pediatrică, fiind locul în care s-a realizat, în 2001, primul transplant de celule stem la un copil. Iar din 2001 și până astazi, zi de zi sunt salvate vieți. În fiecare an, 1.000 de copii din toată România sunt diagnosticați și tratați în clinica de pe malul Begăi, rezultatul final fiind vindecarea pacienților.

Investiția începută în 2014 se ridică la aproximativ două milioane euro, MaxBet fiind cel mai important sponsor al renovării complete coordonate de Dăruiește Viață. Proiectul a constat în recompartimentarea și renovarea spațiilor, crearea de grupuri sanitare în fiecare salon, mobilare și creare de condiții moderne în saloane, spații de joacă, de consult și auxiliare, instalarea de gaze medicale pentru posibilele stări de urgență și a unei centrale de tratare a aerului pentru asigurarea ambientului specific spațiilor sanitare.

”Am trecut cu toții printr-o perioadă dificilă în ultimele luni, însă acest lucru nu a însemnat că trebuie să uităm de cei care au cea mai mare nevoie de ajutorul nostru – bolnavii de cancer, copii și adulți. Dăruiește Viață și-a continuat proiectele strategice de infrastructură în paralel cu campania de sprijin a spitalelor în pandemie, iar acum ne bucurăm să vorbim despre finalizarea a încă unui proiect nou, de importanță națională care va aduce șanse în plus la viață”, a declarat Oana Gheorghiu, fondatoare Dăruiește Viață.

Acum, clinica din Timișoara îndeplinește toate standardele europene. Acest proiect strategic se alătură celorlalte inițiative Maxbet și Dăruiește Viață de schimbare radicală a sistemului medical de sănătate din România în beneficiul pacienților și al cadrelor medicale.

Clinica din Timișoara va beneficia în continuare de suport, chiar și după aducerea unității medicale la standarde europene. Una dintre priorități este implementarea protocolului Organizației Mondiale a Sănătății de «Mâini Curate», program care ar fi implementat pentru prima dată într-o clinică de oncologie de stat din România.

ABONEAZĂ-te la newsletter