CSR

Contribuim cu 1 milion de euro pentru construcția primului Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România

Contribuim cu 1 milion de euro pentru construcția primului Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România

Pentru prima dată în România, un ONG construiește un spital de la zero, exclusiv din donații și sponsorizări. Inițiativei îndrăznețe i s-au alăturat peste 100.000 de oameni și peste 1 .500 de companii. MaxBet se află între primii trei sponsori ca și volum al contribuțiilor. investiția estimată în 2015 a fost de 8 milioane de euro. Asociația Dăruiește Viață a strâns până în Decembrie 2017, aproape jumătate din sumă, reușind în acest fel să dea startul lucrărilor spitalului.

În trei săptămâni de la începutul lucrărilor, solidaritatea oamenilor și a companiilor a doborât recordul unei campanii de strângere de fonduri, lansate de un ONG în România.

Clădirea va găzdui primul Departament de Radioterapie pentru copii din România (două buncăre), prima Secție de Terapie Intensivă cu saloane de un singur pat și acces pe baza sistemului ”mâine curate”, Bloc Operator modern cu 5 săli de operație, Secție de Oncologie, Secție de Hemato-Oncologie, inclusiv 5 camere curate pentru transplant, Secție de Neurochirurgie și Secție de Chirurgie.

La ora actuală, în România, nu există o abordare multidisciplinară în tratarea copiilor cu boli grave și nici un spital care să respecte normele, protocoalele și procedurile medicale din Europa de Vest. Noul Spital va beneficia de echipa multidisciplinare, inclusiv board internațional științific și tumor board pentru a analiza atent și a face recomandări de abordare.

Spitalul va fi un spital al viitorului, unde tehnologia va eficientiza procedurile și va oferi facilități prietenoase unde copiii să-și poată trăi copilăria cât timp se luptă cu boala. Spitalul va beneficia de protocoale pentru reducerea riscului de infecții, aparatură de ultimă generație, spații adecvate, dedicate pacienților și aparținătorilor cerute de standarde europene (separarea copiilor în funcție de vârstă și afecțiune, spații pentru părinți, spații pentru petrecerea timpului – cinema, studio radio etc) și pregătire continuă pentru echipele medicale, inclusiv training în afara țării pentru echipa Departamentului de Radioterapie.

Spitalul va fi un exemplu de bună practică pentru autoritățile române, la nivelul eficienței prin digitalizarea activității personalului medical și implementarea unui sistem BMS de eficientizare a resurselor.

Spitalul va fi un loc care să readucă speranță și încredere pentru copiii bolnavi și pentru familiile lor. Aici, părinții vor găsi un mediu sigur și familiar, unde să simtă că se face tot ceea ce este posibil pentru copiii lor.

ABONEAZĂ-te la newsletter