CSR

Credem cu tărie că ”Donatorii sunt super eroi”. 38 de vieți salvate în urma campaniei

Credem cu tărie că  ”Donatorii sunt super eroi”. 38 de vieți salvate în urma campaniei

Pornind de la realitate dramatică privind numeroasele crize de sânge din spitalele românești – în urma cărora doar unul din trei pacienți beneficiază de transfuzii atunci când viața îi este pusă în pericol – compania Novomatic România a decis să se implice în campania organizată de Centru de Donare de Sânge din subordinea Ministerului Apărării Naționale.

Spre deosebire de campaniile clasice în care cetățenii sunt invitați să se prezinte la centrele de donare, Novomatic România a depus eforturi ca membrii echipei să poată dona chiar la locul de muncă acel sânge – atât de necesar în unitățile medicale de pe tot teritoriul României. Implementarea unui centru de transfuzii mobil vine în contextul în care mulți dintre potențialii donatori au timpul limitat, nu cunosc procedura și cred că o donare durează câteva ore.

În urma campaniei interne de responsabilitate socială, oficialii Ministerului Apărării Naționale au calculat că tot sângele donat de angajații Novomatic România este suficient pentru salvarea a 38 de pacienți, multe dintre transfuzii crescând dramatic șansele de supraviețuire pentru pacienții aflați în stare critică, pacienți care au avut pierderi masive de sânge.

Compania a avut și o latură educațională, în urma căreia membrii echipei Novomatic au aflat și care sunt beneficiile în ceea ce priveste sănătatea celor care donează: sângele este împrospătat, imunitatea organismului crește, riscul de paralizie și accident vascular se reduc cu 30 la sută. În plus, în urma donării de sânge, rezistența organismului la șocuri crește.

Statisticile arată că în România, la fiecare trei secunde, cineva are nevoie de sânge. În medie, în România, an de an e nevoie de 500.000 de unități – adică 250.000 de donatori care să se prezinte măcar odată pe an la un centru de transfuzie. În București, necesarul zilnic este de 1000 de unități. Anul trecut, doar 66 la sută din cererea de sânge a fost acoperită.

ABONEAZĂ-te la newsletter