CSR

Cultivăm valori și îi ajutăm pe campionii de mâine ai atletismului românesc

Cultivăm valori și îi ajutăm pe campionii de mâine ai atletismului românesc

Una dintre valorile care definește MaxBet este sprijinirea oamenilor care au puterea să aducă plus valoare și să schimbe în bine comunitățile în care trăiesc.  Antrenorul emerit Gheorghe Mușat a pus localitatea Slănic din județul Prahova pe harta atletismului românesc. Știe că sportul educă și formează caractere, iar pentru copiii din localitate – atletismul e o activitate care le poate asigura succesul în viață. Dar mai presus de toate, obiectivul lui Gheorghe Mușat e să îi antreneze și să le ofere tot ce are mai bun viitorilor campioni olimpici la atletism ai României.

Gheorghe Mușat a devenit membru al familiei MaxBet prin prisma rezultatelor muncii lui. A pus bazele clubului CS Atletico Slănic în anii 90’ și nu s-a oprit din muncă până azi. Are un singur țel: antrenorul emerit își dorește cu toată puterea să îi vadă pe copiii antrenați de el pe podium, cu un trofeu în mână, ovaționați de public, în timp ce imnul României se aude în fundal, iar tricolorul se află la loc de cinste.

Dar până să ajungă pe podium, adolescenții antrenați de Gheorghe Mușat știu cel mai bine că nu e suficient să ai gene bune și talent, trebuie să muncești din greu, iar în fiecare zi să alergi cu măcar un minut mai mult decât ieri. Mai repede și mai bine. Iar lecția de viață a profesorului dă roade. Dar și când cronometrul arată că ai obținut un timp mai bun decât cel de ieri, atletismul de performanță implică și costuri pe care mulți dintre părinții micuților atleți nu și le permit. Indiferent cât de mult ar fi economist părinții, un alt neajuns financiar imposibil de depășit pe cont propriu ar fi fost costul înscrierii la concursuri, transportul și cazarea aferentă.

Antrenorul Gheorghe Mușat a căutat soluții și nu s-a oprit din căutări până când povestea CS Atletico Slănic nu a fost cunoscută și de conducerea MaxBet.  Dar vestea cea mai bună este că odată cu implicarea MaxBet – se văd și diferențele. Premiile se înmulțesc, clubul crește, iar atleții devin tot mai buni. În 2019, Clubul Sportiv Atletico Slănic a strâns – doar în concursurile naționale – nu mai puțin de șase medalii de aur, patru distincții pentru locul doi și trei medalii de bronz. De la competițiile balcanice, clubul s-a întors anul trecut cu o medalie de aur, una de argint și două de bronz, iar competițiile de tip masters au adus în portofoliu alte 12 medalii, din care patru de aur și patru de argint.

ABONEAZĂ-te la newsletter