CSR

Hope and Homes România primește un grant de 220.000 euro pentru închiderea definitivă a mai multe centre de plasament

Hope and Homes România primește un grant de 220.000 euro pentru închiderea definitivă a mai multe centre de plasament

MaxBet și reputata organizație Hope and Homes România au semnat un parteneriat strategic pentru salvarea de vieți, schimbarea unor destine și crearea unor noi standarde. Vorbim despre un proiect amplu în care MaxBet a decis să se alăture eforturile depuse de Hope and Homes for Children, una dintre cele mai importante organizații non-guvernamentale din România, pentru dezinstituționalizarea copiilor din România.

În urma parteneriatului semnat zilele trecute, MaxBet va contribui la finanțarea cu 220.000 de euro a ambițioaselor proiecte ale Hope and Homes for Children. Organizația și-a propus închiderea definitivă a mai multor centre de plasament din România. E un pas vital ca acești copii să aibă o șansă reală la o viață normală, pentru că în locul unei clădiri care de multă vreme nu mai corespundea nevoilor lor – tinerii vor putea să se integreze în societate și să locuiască în case de tip familial. Copiii vor trăi într-un mediu cât mai apropiat de cel familial, vor primi îngrijire, educație, sprijin emoțional, consiliere pentru dezvoltarea deprinderilor de viață și, acolo unde va fi nevoie, pregătire în vederea integrării socio-profesionale.

Cu ajutorul finanțării de 220.000 de euro din partea MaxBet, Hope and Homes for Children va putea construi o casă de tip familial în cadrul procesului de închidere a orfelinatelor din intreaga țară într-una din reședințele de judet, acolo unde s-au obtinut aprobările necesare.  Aceste case de tip familial îndeplinesc toate standardele moderne și le oferă copiilor un mediu cât mai apropiat de ceea ce înseamnă viața într-o familie.

Decizia ca MaxBet să sprijine cu toate puterile activitatea celor de la Hope and Homes for Children a fost un pas natural tocmai pentru că de mai bine de 21 de ani, Hope and Homes for Children România aduce speranță în viețile copiilor crescuți în orfelinate, cei care nu au știut niciodată ce înseamnă, cu adevărat, ,,acasă”. Instituționalizarea lasă urme adânci în sufletele acestor copii, mai ales când viața lor se desfășoară în centre de mari dimensiuni, acolo unde conectarea emoțională cu personalul sau colegii este aproape imposibilă. Neîncrederea în forțele proprii și în cei din jur, lipsa stimulării emoționale și intelectuale, sentimentul de abandon, toate acestea contribuie la minimizarea șanselor ca acești copii să devină adulți cu vieți funcționale social și emoțional. În prezent, peste 5.500 de copii sunt în continuare instituționalizați în 181 de centre de plasament din România, iar misiunea Hope and Homes for Children este de a închide toate centrele de plasament din țară până în anul 2027.

MaxBet crede în puterea exemplului că o bună educație pentru cei tineri și că orice investiție în proiectele de responsabilitate socială reprezintă o schimbare în bine.

În România, Hope and Homes for Children a contribuit, până în acest moment, în mod direct sau indirect, la închiderea a 58 de instituții de tip vechi (orfelinate), a făcut posibil ca tinerii și copiii să treacă de la o îngrijire în instituţii-mamut, în care nu beneficiau de atenţie şi afecţiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, printre care și casele de tip familial. Prin eforturile Fundației şi ale partenerilor săi, au fost dezvoltate 110 case de tip familial, 5.807 copii au fost scoși din orfelinate, iar alți 457 urmează să părăsească orfelinatele aflate în curs de închidere. Până în acest moment, peste 61.000 de copii au beneficiat de serviciile Hope and Homes for Children România.

ABONEAZĂ-te la newsletter