CSR

Ne alăturăm Fundației Nadia Comăneci și susținem eforturile celei mai bune gimnaste din lume

Ne alăturăm Fundației Nadia Comăneci și susținem eforturile celei mai bune gimnaste din lume

Fundația Nadia Comăneci și Game World România au încheiat, la începutul acestui an, un parteneriat pentru susținerea activităților organizației non guvernamentele. Parteneriatul urmărește încurajarea tinerilor către sport, indiferent că e vorba că aceste activități fizice sunt un hobby sau începutul unei cariere. Atât Game World cât și Fundația Nadia Comăneci cred în beneficiile sportului, în formarea caracterelor, în dezvoltarea spiritului de competitivitate, corectitudinii, echilibrului, gândirii, memoriei, stăpânirii emoțiilor și capacității de socializare. Mai ales că există suficiente dovezi care ar trebui să ne convingă pe toți, indiferent de vârstă, că sportul are un rol esențial în dezvoltarea educațională și profesională, dar și în îmbunătățirea calității vieții și performanțelor profesionale ulterioare.

Dar există și o latură mai puțin cunoscută a Fundației Nadia Comăneci, care este susținută cu tot entuziasmul și sprijinul material de către Game World România. Organizația non guvernamentală condusă de Nadia Comăneci își propune inclusiv să dezvolte programe prin care să contribuie la respectarea drepturilor mamei și copilului în Romania, dar și să se implice în activități sociale și umanitare având în centrul lor familia ca fundament al evoluției societății românești.

Poate cea mai cunoscută realizare de până acum a Fundației Nadia Comăneci este Nadia Sport Experience, un eveniment prin care marea campioană și o serie de sportivi cu palmares național și internațional au pus în aplicare în București, în aer liber, un altfel de concept de promovare al sportului de masă. Copiii și părinții lor au aflat chiar de la Nadia Comăneci care sunt beneficiile sportului, dar micuții au și avut ocazia să descopere de la antrenori ce înseamnă și cum se practică unele dintre cele mai populare sporturi din lume.

În plus, cu ocazia evenimentului, antrenorii au identificat copii cu potențial în vederea inițierii unei cariere sportive de performanță, indiferent că e vorba de gimnastică, atletism, handbal, volei, baschet, rugby, judo, lupte greco-romane, tenis sau fotbal.

Tot Fundația Nadia Comăneci are și meritul unei premiere absolute, lansarea portalului sportghid.ro, o bază de date digitală despre toate cluburile sportive din ţară, oferind posibilitatea căutării tuturor opțiunilor și locațiilor unde este posibilă practicarea unei anumite discipline sportive.

Game World și Fundația Nadia Comăneci pun accent și pe latura socială a tinerilor aflați la început de carieră, care au un potențial imens, dar se lovesc de probleme financiare. Ca sprijin pentru tinerii sportivi dornici să atingă cele mai ambițioase standarde de performantă, să lupte pentru un palmares internațional, fundația a acordat 50 de burse constând în echipamente sportive sau contravaloarea acestora acelor tineri cu potențial care au făcut dovada înscrierii la un club sportiv.

ABONEAZĂ-te la newsletter