CSR

Ne-am implicat pentru construcția în timp record a Spitalului Modular Elias 1

Ne-am implicat pentru construcția în timp record a Spitalului Modular Elias 1

Compania Game World a decis să se implice în depășirea uneia dintre cele mai mari crize din istoria sanitară recentă a României: numărul de paturi medicale insuficiente în comparație cu creșterea bruscă a numărului de pacienți diagnosticați cu Covid-19. Soluția găsită de societatea civilă – prin coordonarea Dăruiește Viață – a fost ridicarea unui spital modular. O unitate nouă, ridicată într-un timp record, unde pot fi tratați pacienți care au nevoie de terapie intensivă, pacienți cu boli infecțioase sau chiar mari arși.

Atunci când ai spitale deja prea aglomerate, circuite și protocoale medicale nu foarte bine puse la punct și o lipsă de echipamente de protecție, echipamente și aparatură medicală, tratarea corespunzătoare a unui unui număr mare de pacienți infectați cu COVID-19 este aproape imposibilă. Singura șansă pentru evitarea unui colaps al sistemului de sănătate din România este mărirea numărului de paturi pentru pacienții infectați de coronavirus și separarea acestora de restul pacienților cu alte patalogii”. Nu e o poveste, ci realitate pe care membrii Asociației Dăruiește Viață au decis să o combată cu toate forțele posibile. Iar Game World a decis să pună umărul ca planul să devină realitate. Iar împreună să depășim aceste vremuri tulburi.

Spitalul Modular Elias 1 este folosit și în prezent pentru tratarea pacienţilor cu forme grave de COVID. Unitatea este complet echipată cu aparatură de ultimă generație, dotată și racordată la gaze medicale, are propria instalaţie independentă de filtrarea a aerului, staţie de clorinare a apei, instalaţie de sterilizare a instrumentarului medical, laborator, rampe medicale mobile, instalaţie de apelare asistente, control acces şi detectoare de incendiu.

“Spitalul Modular 1 Elias este dovada că se pot ridica spitale cu circuite medicale, cu instalații de tratare a aerului, cu gaze medicale pentru fiecare pat etc. Este un spital ridicat în aproximativ două luni, cu 38 de paturi unde se pot trata pacienți care au nevoie de terapie intensivă, pacienți cu boli infecțioase sau, după adaptări ulterioare, mari arși”, spun reprezentanții Asociației Dăruiește Viață.

ABONEAZĂ-te la newsletter