CSR

Ne implicăm alături de Little People pentru a ajuta copiii bolnavi de cancer

Ne implicăm alături de Little People pentru a ajuta copiii bolnavi de cancer

2.000 de copii diagnosticați cu cancer învață în fiecare zi să spună „nu îmi este frică”. Cei 2.000 de copii primesc ajutor zilnic de la specialiști și voluntari ai Asociației Little People. În cifre, organizația non guvernamentală ajută copiii bolnavi de cancer în mai multe orașe și spitale decât orice alt ONG din România și Republica Moldova. Iar odată cu implicatea Game World România, Asociația Little People are perspectiva să ajute și mai mulți copii!

Consecvența cu care Asociația Little People a implementat fiecare activitate terapeutică, centrată pe nevoile fiecărui pacient în parte, a adus rezultate semnificative în lupta cu boala, în acceptarea spitalizării, în complianța față de tratament, în managementul durerii, a redus semnificativ anxietatea față de procedurile medicale, a adus curaj și speranță în sufletele pacienților și, nu în ultimul rând, a creat un mediu confortabil în care copiii bolnavi au avut șansa să se simtă în primul rând copii, având acces la joacă, activități distractive și un mediu securizant în care să se dezvolte psiho-social armonios.

Fiecare zi petrecută în spital înseamnă enorm pentru pacienți și familiile acestora! Am înţeles împreună că nu este deloc distractiv să ai cancer, însă trebuie să fii capabil să te distrezi chiar şi atunci când lupți împotriva bolii!

Un  alt argument solid pentru care Game World România a ales să sprijine asociația este Clubul Temerarii, comunitatea adolescenților supraviețuitori de cancer. Clubul a fost înființat de Asociația Little People în anul 2006, în Cluj-Napoca, din dorința de a oferi o voce puternică tinerilor care au terminat tratamentul onologic. Prin intermediul Clubului Temerarii, Asociația Little People oferă suport atât tinerilor care au finalizat tratamentul cât și fraților și surorilor acestora, asigurând susţinere reciprocă şi facilitând reintegrarea lor reuşită în viaţa de adolescent sau tânăr adult după tratament. În prezent acest club numără peste 300 de tineri cu vîrste cuprinse între 14 și 29 de ani, care provin din peste 85 de localități din România.

Asociația Little People folosește orice oportunitate de a aduce copiii și tinerii bolnavi cât mai aproape de oameni celebri, staruri de muzică sau din sport și toți cei care pot încuraja copiii și tinerii în lupta lor împotriva bolii prin facilitarea accesului copiilor la cât mai multe evenimente culturale și sportive pentru ca perioada lungă a spitalizării să nu le afecteze contactul lor cu evenimentele „exterioare”. Aceștia au ocazia să primească autografe, să facă poze, să asculte încurajări și sfaturi din partea starurilor și, nu în ultimul rând, să-i urmărească live în concerte, meciuri sau spectacole. Iată câteva din celebritățile care s-au întâlnit cu copiii și tinerii afectați de cancer: Beyonce, Sir Alex Ferguson, Inna, Smiley, Oana Pelea, Ștefan Hrușcă, Buena Vista Social Club, Harlem Globetrotters și echipe de fotbal celebre, precum Manchester United, Manchester City, Chelsea FC, Liverpool și nu numai.

 

Din septembrie 2020, din dorința de a fi alături copiilor care sunt în tratament activ, oriunde s-ar afla, acasă sau la spital, Asociația Little People România a creat Chat-ul Leului Curajos. Prin intermediul Facebook Messenger și folosind funcții automatizate, Leul Curajos, îndrăgitul personaj și eroul copiilor bolnavi de cancer, va vorbi direct cu pacienții și le va transmite activități terapeutice și educaționale zilnice.

ABONEAZĂ-te la newsletter