CSR

O șansă în plus la viață pentru mii de pacienți cu boli cardiovasculare!

O șansă în plus la viață pentru mii de pacienți cu boli cardiovasculare!

În urma unei donații strategice realizate de compania MaxBet, Secția de Cardiologie a Spitalului Județean din Craiova beneficiază de aparatură medical de ultimă generație, iar cei mai buni doctori din Bănie au sprijinul tehnologic  necesar pentru a efectua intervenții în premieră, care reduc drastic perioada de spitalizare a pacienților, dar și complicațiile post operatorii.

În plan medical, tot mai mulți români au de suferit din cauza afecțiunilor inimii, iar de multe ori -problemele cardiace sunt descoperite târziu, astfel că viața pacienților atârnă de multe ori de un singur fir de ață. În ecuație intră și număr mic de centre universitare, număr limitat de doctori cu o specializare în cardiologie, dar și faptul că până și numărul de paturi e limitat. E o realitate dramatică a spitalelor din România, iar cei mai buni doctori nu pot rezolva pe cont propriu toate neajunsurile cu care confruntă, oricât de bine pregătiți ar fi ei. Iar Secția de Cardiologie a Spitalului Județean din Craiova, în ciuda experienței angajaților și a faptului că își tratează pacienții cu dedicație, avea nevoie de o investiție majoră la capitolul aparate medicale. Era vital ca secția să fie extindă din punct de vedere al numărului de aparate, astfel încât să nu mai fie nevoie de transferul pacienților în București sau amânarea periodică a consulturilor și intervențiilor chirurgicale.

Angajații MaxBet din Craiova sunt cei care au aflat de nevoile chirurgilor și doctorilor de la Secția de Cardiologie a Spitalului Județean din Craiova, iar apelul acestora a primit un răspuns din partea MaxBet chiar la sfârșitul anului trecut – atunci când am ales să achiziționăm și să donăm o serie de aparate medicale de ultimă generație, care până la acel moment nu mai fuseseră folosite în niciun spital din regiune.

Cu o investiție de puțin peste 130.000 de lei, echipa MaxBet a achiziționat aparate care au oferit o șansă în plus la viață tuturor pacienților care ajung în centrul universitar din Oltenia.

De exemplu, MaxBet a dăruit 4 aparate holter ECG care ajută la monitorizarea continuă a pacienților și a activității electrice a inimii. Doar de la sfârșitul anului trecut și până acum, peste 500 de pacienți au beneficiat de aparatele holter ECG, cu ajutorul cărora medicii au putut stabili clar care este tratamentul la care bolnavii trebuie să fie supuși pentru recuperare, indiferent că e vorba de un implant de stimulator sau de un defibrilator cardiac, ori poate o terapie ablativă – în funcție de patologia pacientului.

Acum la centrul universitar din Craiova este folosit în premieră și un tilt test. ”Testul mesei înclinate este indicat când avem o suspiciune de sincopă reflexă. El este disponibil momentan în foarte puține centre universitare din România, motiv pentru care au beneficit de el inclusiv pacienți din alte regiuni ale țării. Peste 400 de pacienți au beneficiat până acum și de pe urma suportului de radială donat de Maxbet. Vorbim de un suport folosit pentru efectuarea procedurilor de coronarografie și angioplastie la pacientii cu infarct miocardic, prin abord radial, care are riscuri mai mici de complicații și scade durata de spitalizare a pacientului, el având o recuperare mult mai rapidă”, a adăugat doctorul Silviu Paul Trașcă, specialist cardiologie intervențională.

Medicii Secției de Cardiologie estimează că în urma investiției – aproximativ 400 de pacienti beneficiază în fiecare lună de consultații, tratament și intervenții chirurgicale – care nu ar fi posibile fără investiția realizată de MaxBet.

ABONEAZĂ-te la newsletter