CSR

Sprijinim cea mai mare competiție de robotică din România

Sprijinim cea mai mare competiție de robotică din România

Competiția First Tech Challenge România este cea mai mare pepinieră de talente în robotică. An de an, sute de adolescenți din toate colțurile țării se prezintă cu cei mai buni roboți construiți de ei. Dar pe lângă evaluarea făcută de un juriu de specialitate, marele câștig al acestei competiții e șansa pe care o au acești tineri talentați la know-how, evaluare din partea unui juriu de specialitate, șansa să crească și să poată ajunge la următorul nivel în materie de robotică.

Pentru că generația de mâine are nevoie de susține chiar de azi, compania Novomatic a fost timp de doi ani partener strategic al First Tech Challenge România, considerat drept unul dintre cele mai valoroase programe de robotică din țara noastră.

Pe lângă latura educațională, First Tech Challenge România are și o latură a socializării. În cadrul competiției, participanții – mulți dintre ei elevi – au șansa să cunoască alți tineri cu aceleași pasiuni ca și ei. Este o șansă în plus la socializare, la depășirea timidității specifice vârstei. O șansă în plus să comunice, să ajute, să ceară ajutor, să se facă văzuți în toată frumusețea și inteligența lor.

Competiția premiază talentul, creativitatea, inovația și capacitatea de depășire a obstacolelor, valori care îi vor ajuta pe elevi să exceleze atât pe plan personal, cât și în viitoarea carieră.

Pe lângă concursul național, First Tech Challenge are și o etapă internațională, în care cele mai bune echipe din toată lumea se confruntă pe o singură scenă. În ultimii doi ani, echipa României s-a calificat până în etapa internațională, care s-a desfășurat în Statele Unite.

First Tech Challenge a luat naștere la inițiativa personală Danei Războiu, ca urmare a unei experiențe personale. ” Totul a plecat de la pasiunea băiatului meu cel mare, Victor, pentru tehnologie. Avea 12 ani când i-am căutat un loc unde să îl duc în București în care să poată să facă inginerie și robotică. Exista un profesor care făcea un club de robotică în Voluntari și pleca la concursuri prin lume cu copiii. Inițial, am sponsorizat acea echipă, după care mi-am dat seama că asemenea lui Victor mai sunt mulți copii în țară asta care și-ar dori să facă robotică și nu au unde. Așa a apărut <<Nație Prin Educație>>, o asociație care strânge bani din mediul privat și investește în învățământul de stat din România, dar și First Tech Challenge”, declara Dana Războiu într-un interviu online.

ABONEAZĂ-te la newsletter