CSR

Susținem eroii locali și poveștile de succes ale comunităților locale. Exemplul Fundației Comunitare Brașov

Susținem eroii locali și poveștile de succes ale comunităților locale. Exemplul Fundației Comunitare Brașov

Nu trebuie să uităm niciodată de unde am plecat. Și cu cât creștem mai mari, cu atât ar trebui să îi ajutăm mai mult pe cei care au mai multă nevoie de ajutor nostru. Pentru că și cel mai mic gest de umanitate poate să facă diferența pentru cei aflați la ananghie. O poveste de succes a mobilizării comunității locale vine de la Brașov. Aici, Game World susține Fundația Comunitară Brașov, o organizație cu o puternică amprentă, de numele ONG-ului legându-se o serie de programe de terapie pentru copii cu autism, ajutorarea beneficiarilor din centrele de plasament, obținerea de obiecte de strictă necesitate pentru nevăzători, protecția animalelor, dar și educație alternativă și educația pentru sănătatea de zi cu zi.

În fiecare an, Fundația Comunitara Brasov organizează Brașov Heroes, o altfel de cursă cu obstacole la care participă membrii comunității locale. Inițiativa este la a șaptea ediție, fiind un altfel de program de atragere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală ce culminează cu un eveniment sportiv-filantropic realizat în cadrul unei curse cu obstacole.

Fiecare dintre cauzele din campania Brasov Heroes beneficiază de munca unor echipe de ambasadori, care au rolul să mobilizeze comunitatea pentru a alerga, pentru a ieși învingători din minicurse, dar și pentru a strânge donațiile pentru proiectele lor.  În cea de-a șaptea ediție a competiției, Game World a avut un rol important din perspectiva de partener strategic.

În primele șase ediţii Braşov Heroes au fost strânse fonduri de aproximativ 480.000 de lei pentru finanțarea 71 de proiecte locale. Cu aceste fonduri se desfășoară și acum în Brașov programe de terapie pentru copii cu autism, opționale școlare gratuite de arhitectură, campanii de sterilizare a câinilor fără stăpân. În plus, tineri ieșiți din centrul de plasament învață să facă față vieții de zi cu zi, copii proveniți din medii defavorizate au un loc al lor pe care să-l numească “acasă”, actori cu nasuri colorate împrăştie zâmbete și desene pe culoarele a două spitale din Braşov.

ABONEAZĂ-te la newsletter